Trenger du noen å snakke med?

Velkommen til ny daglig leder i Kirkens SOS i Telemark!

Det er med stor begeistring at vi ønsker Melle Aakenes velkommen tilbake til Kirkens SOS, hun har nemlig være daglig leder hos oss tidligere. Melle er 57 år og kommer fra en jobb som integreringskonsulent i Sandefjord. Hun tar over stillingen etter Arne Sørlie, som går av med pensjon. Bli bedre kjent med Melle og vårt SOS-senter i Telemark.
Melle Aakenes, ny daglig leder i Kirkens SOS i Telemark.

Melle er utdannet innen økonomi, pedagogikk og har en master i verdibasert ledelse.

Hun jobbet i Kirkens SOS fra 2003 til 2015 og kom tilbake til oss 1. april i år.

Vi spurte Melle noen spørsmål for å bli litt bedre kjent med henne.

Hva er din favorittbok?
-«Kilden» av Gabriel Scott. Det er en fantastisk bok! Den handler om fiskeren Markus, og hvordan han opplever og undres over livet og døden, Gud og mennesker.

Hvor/hva er din favorittferie?
-Jeg nyter å være på hytta på Kyrkjebygdheia i Nissedal/Telemark. Dette stedet har jeg hatt et forhold til siden jeg var 14 år. Å gå fra hytte til hytte i fjellet er også en favoritt.

Hva tenker du er den viktigste grunnen til å bruke fritiden sin som frivillig i Kirkens SOS?
-Troen på at en samtale kan bety en avgjørende forskjell for en som sliter. I noen tilfeller forskjell på liv og død, og troen på betydningen av å kunne møte en annen der vedkommende er.

Hva er det som gjorde størst inntrykk på deg da du første gang startet som leder i Kirkens SOS?
-At frivillige er villige til å bruke mye tid på å dyktiggjøre og utvikle seg som medarbeidere. Fokuset på systematisk opplæring og veiledning i Kirkens SOS er unikt.

-Fagligheten i samtalemetodikken og veiledningen og det selvmordsforebyggende perspektivet gjorde også stort inntrykk.

Hva er det som motiverer deg aller mest ved å jobbe i Kirkens SOS?
-Å bidra til å opprettholde og utvikle en døgnåpen krisetjeneste basert på frivillighet og å sette frivillige medarbeidere i stand til å gå på vakt, og til å ta imot det som kommer.

Hva tenker du er din viktigste lederegenskap i denne jobben?
-Evnen til å møte, lytte til og motivere mennesker til innsats, til å holde fram visjonen og verdiene, kreativitet og gjennomføringsevne.

FAKTABOKS OM KIRKENS SOS I TELEMARK:

• SOS-senteret har eksistert siden: 1978. I år november feirer vi 40 år!
  • Antall ansatte ved SOS-senteret: 1,5 årsverk
  • Antall frivillige ved SOS-senteret: Omkring 50
  • Er det noe spesielt du ønsker å fremheve ved ditt SOS-senter?
    -Våre dedikerte medarbeidere, svarer Melle.