Trenger du noen å snakke med?

Skattefradrag for givere

Gir du Kirkens SOS kr. 500 eller mer årlig har du rett til å få skattefradrag for gaven. Skattefradraget er på 28 prosent og gis for gaver opp til kr. 25 000.

Beløpet ble økt fra kr. 12 000 til kr. 25 000 i 2016 og gjelder for gaver som er gitt fra og med 2016.

Vil du vite mer om din trygghet som giver?

For at du skal kunne få skattetrekk må vi vite fødselsnummeret ditt (11 siffer), samt navn og adresse. Dette sender Kirkens SOS til skattemyndighetene sammen med beløpet du har gitt. Dersom vi ikke har fødselsnummeret ditt kan vi ikke melde inn gaven til skattemyndighetene, og du vil ikke få skattefradrag.

Skattefradrag gjelder kun pengegaver. Gaveverdien vil automatisk komme til fratrekk på beregningen av skatt i din selvangivelse.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål om skattefradraget på epost: post@kirkens-sos.no eller telefon: 23 08 13 80.