SOS-Stemmer

En blogg med historier fra Kirkens SOS sine ansatte, frivillige og innringere, og andre bidragsytere. Noen av innleggene er anonymiserte, for å skåne forfattere som har skrevet personlige historier. Ønsker du å skrive et innlegg? Ta kontakt på [email protected]

Vi må nøste opp indre floker før vi kan se løsninger

- Jeg så raskt at kunden rent praktisk kunne komme ut av gjeldsspiralen med noen enkle steg. Utfordringen var at jeg ikke klarte å nå gjennom fortvilelsen og følelsen av maktesløshet, skriver en kunderådgiver for en norsk finansaktør.

Ensomheten i mørket

- Om bare noen kunne sett meg. Med skjelvende hender slo jeg nummeret på mobilen, skriver en som har ringt til Kirkens SOS.

- Hver telefonvakt ble en ny opplevelse

Eva Dønnestad var frivillig i Kirkens SOS, og er nå spaltist/fagformidler i RVTS Sør. Her reflekterer hun over hva hun lærte av frivillige og innringere i løpet av sin tid som frivillig.

- Et lysende kapittel i min livsfortelling

Eva Dønnestad var frivillig i Kirkens SOS, og er nå spaltist/fagformidler i RVTS Sør. - Fortsatt kaster det lys over det som skjer i dag, det jeg opplevde gjennom fem år som frivillig i Kirkens SOS, skriver hun her.

Med stemmen som bro

Arne (71) opplevde i sin ungdomstid at en god venn hadde tanker om å ta sitt eget liv. Her får du lese om dette første møtet med det selvmordsnære, som gjorde at han meldte seg som frivillig ved Kirkens SOS.

- Når vi våger oss inn i mørket, kan vi få høre om små og store lyspunkt

I dag er årets mørkeste dag, og vi går mot lysere tider. Derfor deler vi her noen av lyspunktene vi har fått høre om i samtaler i krisetjenesten vår.

- ​Jeg vil tenne et lys for deg som aldri har turt å fortelle

En av våre frivillige har her sendt oss et dikt, om å tenne et lys for håpet, for de som aldri har turt å fortelle, og for de som lider alene.

Bli litt bedre kjent med Lasse Heimdal, vår nye generalsekretær!

Lasse Heimdal begynte som generalsekretær 1. oktober 2020. Her forteller han litt om seg selv, hvorfor han ønsker å jobbe i Kirkens SOS, og hvordan han løfter humøret på mørke dager.

Hvordan finne lyspunktene?

I adventskalenderen vår har vi fokus på å finne lyspunkt i mørketiden. Derfor deler vi her et utdrag fra boken vår, om hvordan vi som samtalepartnere kan bidra til å finne noe som er lyst, ved å tåle å snakke om det som er mørkt.

- Minst én ting man gleder seg til hver dag

Først ute i årets adventskalender er Jimmy Westerheim. Her deler han hvordan han kommer seg gjennom tunge dager - hva som er lyspunkt i mørket for ham.

Den første vakta

- Jeg skjønner med en gang at det er alvor. Jeg hører det på stemmen til personen i den andre enden, skriver en frivillig i denne fortellingen om sin første prøvevakt; om usikkerheten, de ulike samtalene, og en nyvunnet selvtillit i rollen som frivillig.

Å finne håp i endeløs motgang

Vi står nå inne i en ny runde med strenge smitteverntiltak. En av våre frivillige reflekterer her over det å holde fast ved håpet, når motgangen tilsynelatende aldri ender.

Trillebåra

En historie fra en frivillig om hvor forunderlig en stemning kan snu, og hvor forløsende det kan være å snakke om noe så hverdagslig som en trillebår.

- Du vil bidra til en bedre hverdag for de som tar kontakt, og du vil faktisk også redde liv

En av våre frivillige forteller her om hvordan det er å være på vakt i Kirkens SOS. Du kan se, høre eller lese hans tanker om å være et medmenneske for de som har det vanskelig.

Ta deg den tiden du trenger

- Har du tid til å snakke med meg, da? spør den som ringer. - Ja, det er akkurat derfor jeg er her, svarer den frivillige.

- Glad fordi jeg har fått muligheten til å hjelpe

Her kan du høre, eller lese, Birgitte sine tanker om å være på vakt ved Kirkens SOS, og hvordan det er å være en samtalepartner for de som har det vanskelig.

- Jeg blir så utrolig klar over at jeg ikke har så mange rundt meg

Sommeren er en tid hvor ensomheten kan kjennes ekstra vond, og hvor mange føler seg utenfor. - Vi føler oss kanskje alene, men vi er mange, vi og, skriver en av våre frivillige her.

Tanker fra en frivillig

I denne lille teksten deler en av våre frivillige sine tanker, etter å ha vært på vakt i Kirkens SOS. - Å gi håp til noen som har det vanskelig gir mening for meg, skriver hun.

- Tenk at jeg kunne fortelle. Tenk at det likevel ikke var min feil

En innringer hadde et så fint møte med en av våre frivillige at han ringte oss for å fortelle om det. Vi fikk lov til å dele en tekst skrevet av den ansatte etter samtalen.

- Kjærlighet er vakkert – ikke skummelt!

I anledning Pride har vi fått lov til å dele noen tilbakemeldinger fra innringere og innskrivere om det å leve som personer som bryter normer for kjønn, seksualitet og seksuell legning. - Kjærlighet er vakkert – ikke skummelt, så la oss forsøke å unngå å få folk til å føle seg utenfor fordi de elsker noen av samme kjønn eller er født i feil kropp, skriver en av dem.