Fagseminar: Ungdom og psykisk helse

I forbindelse med Kirkens SOS Telemark sitt 40-årsjubileum inviterer vi i samarbeid med Universitetet i Sør-Øst Norge, Campus Porsgrunn, til spennende og lærerikt fagseminar med fokus på ungdom og psykisk helse. Seminaret er gratis og åpent for alle.

TID: 6.november kl 09.00-15.30

STED: USN i Porsgrunn i Auditorium B-1050 "Vessia".
Kjølnes ring 56, 3918 Porsgrunn

FOR HVEM: Seminaret er åpent for alle som er interessert. Vi ønsker spesielt velkommen til profesjonsutøvere innenfor helse-, sosial og velferdsfaglige sammenhenger, ansatte i menigheter og diakonale tiltak, frivillige medarbeidere fra aktører innen psykisk helsevern og studenter fra ulike studieretninger på USN (hvorav noen har denne dagen som obligatorisk i studiet).

PRIS OG PÅMELDING: Arrangementet er gratis og det er ingen påmelding.

PROGRAM FOR DAGEN:

· 09.00 -09.15 Åpning. Dagens konferansierer er Ramona Lorentsen fra USN, Instituttleder for helse-, sosial- og velferdsfag og Melle Aakenes, daglig leder i Kirkens SOS i Telemark

· 09.15 Steinar Vikholt, universitetslektor USN Ungdom og psykisk helse

· 10.00-10.15 Pause

· 10.15 Vibeke Krane, førsteamanuensis ved USN. Lærer-elevrelasjoner, elevers psykiske helse og frafall i videregående skole - den store betydningen av de små ting

· 11.00-12.00 Lunsjpause. Lunsj kan kjøpes i kantina ved USN, eller man kan om ønskelig ha med niste og termos.

· 12.00-12.15 Musikalsk innslag fra Implisitt UB fra Skien Videregående

· 12.15 Dina Willemse, praktisk-teologisk rådgiver ved Stiftelsen Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep. Om ungdom, skam og åpenhet på SOS-chat.

· 13.00 Lene Hopland Bergset, fagansvarlig i Kirkens SOS Norge. Kirkens SOS i møte med ungdom i krise.

· 13.45-14.00 Pause

· 14.00 Bjørnar Nyen, tidligere kommuneoverlege i Porsgrunn Livsmestring

· 14.45 Refleksjon over dagens tema

· 15.15-15.30 Avrunding og takk

Med forbehold om endringer

Link til å laste ned plakat - inviter gjerne med deg kollegaer eller andre og bli med på seminaret.