Bli med på kurset Førstehjelp ved selvmordsfare

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare er beregnet for hjelpere med ulik faglig bakgrunn som i sitt virke, enten frivillig eller profesjonelt, møter mennesker der selvmord kan være en del av bildet. Bli med på kurs 17.-18.oktober 2019 på Menstad Bydelshus i Skien.

Vi har alle ansvar for å hjelpe når kriser rammer medmennesker. Førstehjelp ved selvmordsfare kan sammenlignes med akutt hjelp som alle bør kunne yte, ved for eksempel trafikkulykker. Det er en måte å redde liv på. Det er viktig at den som først kommer i kontakt med en person i selvmordsfare kan hjelpe.

Se kort film om Vivat Selvmordsforebygging og kurset her.

Kirkens SOS er arrangør for kurset Førstehjelp ved selvmordsfare 17.-18.oktober 2019 på Menstad bydelshus.

På kurset lærer deltakerne å:

• fange opp mennesker som kan være i selvmordsfare
  • stille direkte spørsmål om selvmordstanker
  • hjelpe personen i selvmordsfare å snakke om det som er vanskelig
  • gjøre en enkel risikovurdering
  • lage og iverksette en plan med vedkommende, hvor målet er å berge livet
  • bruke nære ressurser i krisehjelp

Kurset går over to dager gjennomføres i form av forelesninger, videofilmer, diskusjoner, erfaringsutveksling og praktiske øvelser. Det arbeides mye i smågrupper. Kurset undervises av registrerte kursledere.

Kursledere på dette kurset er Georg Eichsteller og Stine Sætre Risanger. VIVAT selvmordsforebygging har ansvar for utdanning av kursledere og kvalitetssikring av kurset. Vivat er et av flere oppfølgingstiltak etter Handlingsplan mot selvmord, og er forankret i Helsedirektoratet.

Kurset er godkjent av følgende fagforeninger:

• Den norske legeforening: Emnekurs/klinisk emnekurs i psykiatri til videre- og etterutdanning i allmennmedisin (16 poeng). Valgfritt kurs under spesialisering og for spesialistenes etterutdanning i samfunnsmedisin (14 timer).
  • Fagforbundet: Tellende til klinisk fagstige for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere (14 timer)
  • Norsk Ergoterapeutforbund: Spesialistspesifikk kurs meritterende til ergoterapispesialist i allmennhelse og mental helse (12 timer)
  • Norsk Psykologforening: Fritt spesialkurs (14 timer) og vedlikeholdskurs (14 timer)
  • Norsk Sykepleierforbund: Merittering for godkjenning til klinisk spesialist i sykepleie/ spesialsykepleie (14 timer)

Trykk her for mer info om Vivat Selvmordsforebygging.

Fullstendig kursinvitasjon finner du her.

Praktisk info:

Dato: 17.-18.oktober 2019
Tid: 08.30-16.00 begge dager
Sted: Menstad Bydelshus, Haugsåsveien 30, Skien

Kursavgift:
Ordinær kr 1750,-
Kurset får støtte fra Helsedirektoratet gjennom Vivat. Vi kan derfor tilby spesielt redusert pris for frivillige medarbeidere i menigheter/ organisasjoner. Pris 1000,- (Nærmere info finner du ved påmelding.)

Prisen inkluderer to-dagers kurs, kursmateriell, lunsj begge dager og kaffe/te/forfriskninger.

Kurset er åpent for alle.

Det er obligatorisk å være til stede på hele kurset.

Spørsmål kan rettes til: Stine Sætre Risanger, 97 77 87 12.

Påmeldingsfrist 22.september.

Påmelding til kurset skjer på checkin.no Begrenset antall plasser, her gjelder prinsippet om førstemann til mølla.

Velkommen på kurs!