Bli med på spennende arrangement høsten 2019

Kirkens SOS Telemark har flere spennende arrangement på kalenderen i høst som er åpne for alle som ønsker å være med. God å snakke med-kurs, innføringskurs for nye medarbeidere og markering av Verdensdagen for selvmordsforebygging er bare noe av det som skjer. Her får du en oversikt og du er velkommen til å bli med på det som du finner aktuelt. Se mer info under hvert enkelt arrangement om hva som trenger påmelding og hva du bare kan møte opp på.

BLI EN BEDRE SAMTALEPARTNER: Lunsj & God å snakke med-kurs - Fredag 23.august eller fredag 6.august kl 12-15

Hva gjør vi når vi møter en kollega, et familiemedlem eller en venn som har det litt vanskelig? Det er ikke alltid så enkelt. Hva skal vi si? Hva om vi sier noe som gjør situasjonen verre?

Kurset God å snakke med er utviklet av Kirkens SOS for en god del år siden og er nå tilbake, litt oppfrisket og fortsatt like aktuelt. Dette er et kort-kurs som gjør deg til en litt bedre samtalepartner, og gir deg konkrete råd og tips om hvordan du kan håndtere samtaler i ulike situasjoner.

Kurset bygger på 45 års erfaring i å snakke med folk om de vanskelige tingene. Mer info om kurset, påmelding med mer finner du ved å trykke her.

INFORMASJONSMØTE OM FRIVILLIGHET I KIRKENS SOS - Mandag 26.august kl 13.30 eller 18.00

-Det er lite som gir mer mening enn å bidra til å gi et annet menneske styrke til å holde ut litt til. Dette sier Tone, frivillig i Kirkens SOS.

Vi er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon, SOS-melding og SOS-chat. Hvert år tar våre 1000 engasjerte frivillige medarbeidere imot nærmere 200 000 samtaler. Likevel er det en av tre som ikke får svar. Derfor trenger vi flere frivillige!

Dette er et åpent og helt uforpliktende informasjons-møte hvor du får bli litt mer kjent med Kirkens SOS.Du får info om kurs for nye frivillige og hilse på noen frivillige som forteller om hvordan det er å være frivillig. Samme samling holdes både på dagtid og kveldstid - velg den som passer best for deg! Samlingen varer ca 1,5 time. Det blir enkel servering med kaffe/te og frukt. Ingen påmelding, det er bare å møte opp.

VERDENSDAGEN FOR SELVMORDSFOREBYGGING - 10.september
Sammen med flere andre organisasjoner; FRI, Mental Helse Hjelpetelefonen, NKS Veiledningssenter for pårørende, Skien Kommune, SMISO og LEVE Telemark, markerer vi Verdensdagen for selvmordsforebygging sammen med Litteraturhuset i Skien. Prosalong på Verdensdagen for selvmordsforebygging: Lars Halse Kneppe og Juni Raak Høiseth i samtale med Anne Spånem. Se eventet på Facebook ved å trykke her. Ingen påmelding, det er bare å møte opp.

INNFØRINGSKURS FOR NYE MEDARBEIDERE - Oppstart 25.september

Onsdag 25.september starter vi kurs for nye frivillige til vår viktige krisetjeneste. Kurset har ni samlinger (åtte onsdager og en lørdag) og i tillegg får alle deltagere prøvd seg på prøve-vakter underveis. Søknader til kurset behandles fortløpende.

Etter kurset går deltagerne inn i en praksisperiode før de eventuelt skriver kontrakt og går inn i vanlig vakttjeneste. De frivillige blir godt ivaretatt av våre ansatte. Etter grundig opplæring får de tett oppfølging i form av veiledning og fagdager. De forplikter seg til to vakter per måned, som gjennomføres enten i Skien eller på Gvarv. I Telemark betjener vi krisetjenesten på telefon og chat.

Trykk her dersom du ønsker å vite mer.

"Å være til stede for mennesker som opplever livet på sitt vondeste er det mest meningsfulle jeg har brukt fritiden min på."
Kaj, frivillig medarbeider

FØRSTEHJELP VED SELVMORDSFARE, 2-dagers-kurs, 17.-18.oktober

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare er beregnet for hjelpere med ulik faglig bakgrunn som i sitt virke, enten frivillig eller profesjonelt, møter mennesker der selvmord kan være en del av bildet. Vi arrangerer kurs 17.-18.oktober 2019 på Menstad Bydelshus i Skien. Trykk her hvis du vil lese mer om kurset, info om påmelding osv.

Vi har alle ansvar for å hjelpe når kriser rammer medmennesker. Førstehjelp ved selvmordsfare kan sammenlignes med akutt hjelp som alle bør kunne yte, ved for eksempel trafikkulykker. Det er en måte å redde liv på. Det er viktig at den som først kommer i kontakt med en person i selvmordsfare kan hjelpe. Dette kurset istandsetter deg til å oppdage personer i selvmordsfare og du lærer hvordan du skal håndtere dette.