Flere muligheter for å bli frivillig høsten 2020!

Denne høsten har du flere muligheter for å bli med som frivillig i Kirkens SOS. Vi holder nemlig to kurs i høst - et på dagtid, og et på kveldstid. Velg det som passer best for deg! Kirkens SOS besvarer på landsbasis ca 500 henvendelser hvert døgn. Likevel er det 1 av 3 som ikke får svar. Vi trenger derfor nye frivillige - og kanskje er en av dem deg? Kontakt oss dersom du er interessert i å bli med på høstens kurs. Les mer her.
Publisert: 18. juni 2020.
Bilde: Kirkens SOS/ fotograf Torstein Ihle

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste. Vi besvarer henvendelser på telefon, SOS-melding og SOS-chat.

Vi mottar vanligvis 500-600 henvendelser daglig, og nå i koronatid har pågangen vært enda høyere. Vi har nå et stort behov for flere frivillige til krisetjenesten vår, slik at vi kan være her for flere av de som ringer og skriver til oss.

Hvert år tar våre rundt 1000 engasjerte frivillige medarbeidere imot nærmere 200 000 samtaler. Likevel er det en av tre som ikke får svar. Derfor trenger vi flere frivillige.

Som frivillig er det aller viktigste å være et lyttende medmenneske - med evne til å formidle livsmot og håp. Noen av dem som tar kontakt trenger å holde ensomheten på avstand, andre er syke og redde. Noen tenker på å avslutte livet. Vi vet at en god samtale noen ganger kan bidra til å redde liv.

Vil du ha et innblikk i hvordan det kan være å ha nattevakt i Kirkens SOS? Ta en titt her: www.alltidher.no

“Å være til stede for mennesker som opplever livet på sitt vondeste er det mest meningsfulle jeg har brukt fritiden min på.” Kaj, frivillig medarbeider Kirkens SOS

Neste kurs for nye medarbeidere starter i september, du kan da velge mellom to kurs:
Dagkurs på Gvarv:
Dette kurset har i hovedsak samlinger på onsdager kl 11-14, samt en hel lørdag. Oppstart onsdag 23.september kl 11.00.
Se fullstendig kursprogram for dagkurs på Gvarv her.

Kveldskurs i Skien: Samlingene er i hovedsak på torsdags-kvelder kl 18-21, samt en hel lørdag. Oppstarten av dette kurset er torsdag 24.september kl 18.00.
Se fullstendig kursprogram for kveldskurs i Skien her.

Melle Aakenes er daglig leder i Kirkens SOS Telemark. Hun forteller at noe av det hun synes er aller best med å jobbe i Kirkens SOS er det å få møte nye frivillige på kurs. Alle frivillige landet over er den viktigste grunnen til at Kirkens SOS kan ha åpent - døgnet rundt, året rundt. Kurs for nye frivillige er som et av hjerteslagene til Kirkens SOS. Helt nødvendige for at vi kan fortsette å tilby krisetjenesten til enhver tid. Og både livgivende og inspirerende når det gjelder læring og personlig utvikling. Kirkens SOS får stadig svært gode tilbakemeldinger fra inspirerte kursdeltakere.

Ønsker du å bli frivillig medarbeider hos oss i Telemark?
Du kan fylle ut søknadsskjema nå, så tar vi kontakt med deg, du kan ringe oss (Melle: 900 59 297) eller fylle ut kontaktskjema dersom du ønsker å vite mer før du søker.
Vi tar imot søknader fortløpende og anbefaler deg å søke så snart som mulig.

På kurset møter du Melle Aakenes (daglig leder) og Stine Sætre Risanger (rådgiver). Du vil også få treffe noen av våre frivillige medarbeidere som kan gi verdifull og nyttig innsikt i hvordan livet på vakt er og på noen av kurssamlingene vil det bli besøk av eksterne forelesere.

Velkommen til å bli med!

PS: Vi har innarbeidet omfattende smittevernsrutiner i lokalene våre og disse vil selvsagt bli fulgt også på kurs.

Stine Sætre Risanger og Melle Aakenes