Vil du hjelpe Geir med å holde ut i natt?

frivillighet som gir livet nye perspektiver

-Det er lite som gir mer mening enn å bidra til å gi et annet menneske styrke til å holde ut litt til.

Tone, frivillig i Kirkens SOS

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon, SOS-melding og SOS-chat. Hvert år tar våre 1000 engasjerte frivillige medarbeidere imot nærmere 200 000 samtaler. Likevel er det en av tre som ikke får svar. Derfor trenger vi flere frivillige. Som frivillig er det aller viktigste å være et lyttende medmenneske, å være til stede for og søke å gi håp når livet utfordrer. Noen av dem som tar kontakt trenger å holde ensomheten på avstand, andre er syke og redde. Noen tenker på å avslutte livet. Vi vet at en god samtale noen ganger kan bidra til å redde liv.

Vil du ha et innblikk i hvordan det kan være å ha nattevakt i Kirkens SOS? Ta en titt her: www.alltidher.no

ta kontakt

Vil du bli frivillig eller vite mer?

Vi har til sammen 11 SOS-sentre rundt om i landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Ta kontakt med det senteret som befinner seg nærmest der du bor:

SØKNADSSKJEMA

SPØRSMÅL TIL DITT LOKALE SOS-SENTER

hva får du ?

• Du lærer å møte mennesker i krise.
  • Du lærer å være et lyttende medmenneske.
  • Du lærer om andre menneskers livssituasjon.
  • Du lærer å takle emosjonelle situasjoner som utfordrer.
  • Du lærer å utforske og definere egne grenser.
  • Du blir kjent med mange flotte mennesker!
  • Du styrker din CV.

Klikk på bildet til høyre, her kan du få et inntrykk av hvordan det er å være på nattevakt.

Nedenfor forteller Birgitte om hvordan det er å være frivillig på chatten, se filmen.

hva ber vi deg om?

Som frivillig blir du godt ivaretatt av våre ansatte. Du får grundig opplæring før du går inn i tjenesten og tett oppfølging så lenge du er frivillig medarbeider. Samtidig ber vi deg om at:

• Du har fylt 20 år og har orden på livet.
  • Du kan møte andre mennesker med respekt og omtanke uavhengig av kjønn, seksuell legning, kulturell, sosial og religiøs bakgrunn.
  • Du er villig til å gjennomføre et 40-TIMERS KURS før du begynner å ta vakter.
  • Du kan ta to vakter per måned.
  • Du kan ta nattevakter (en hver 6. uke)

MÅ JEG VÆRE KRISTEN FOR Å BLI FRIVILLIG?

I Kirkens SOS er vi frivillige med ulike livssyn. Det som er viktig er at vi har et felles sett med verdier og grunnleggende respekt for andre mennesker uavhengig av religiøs, kulturell og sosial bakgrunn, kjønn og seksuell legning. Vår tjeneste handler om å møte alle mennesker på en god måte - om å møte dem i øyehøyde når de ligger nede. - Når de aller mest trenger et medmenneske.

LES MER OM VÅRE VERDIER.