Julekalenderen 2020

Vi er helt overveldet. 29 dager har blitt fylt opp av støttespillere som gjerne vil være med og støtte vår døgnåpne krisetjeneste på telefon og chat. Tusen takk for alle de flotte julegavene som resulterte i en ekstrainntekt på 116 000 kroner! Det varmer.
Publisert: 29. desember 2020.

Se hele kalenderen vår her som PDF. Trykk på logoene (kun på PDF-vedlegget) for å lese mer om firmaene som har støttet arbeidet.

Og her er litt facts fra statistikken i jula 2020:

Kirkens SOS har besvart 2256 henvendelser på telefon mellom 23. og 27. desember i år. Det er 450 henvendelser i døgnet og ca. 19 henvendelser i timen. Alvorlighetsgraden i mange av samtalene har økt.

- Mange av samtalene har vært preget av mye ensomhet og psykiske utfordringer, på slutten av dette helt spesielle året, sier generalsekretær Lasse Heimdal.

Denne julen har 30% av samtalene på krisetelefonen omhandlet ensomhet, mot 19% i fjor. På chattetjenesten SOS-chat, som i stor grad benyttes av yngre brukere, er det besvart 209 samtaler så langt denne julen. Også her ser Kirkens SOS en markant økning i samtaler om ensomhet og selvmordstanker.

- På SOS-chat ser vi en prosentvis tredobling av samtaler som omhandler ensomhet sammenliknet med julen i fjor. Mange av våre frivillige beskriver i tillegg denne ensomheten som ekstra håpløs, mørk og vond i år, sier Heimdal.

- Vi får ofte høre fra de som ringer og skriver til oss at det var utrolig vanskelig å plukke opp telefonen og faktisk ringe – særlig første gang – men at det hjalp enormt å få snakke med en av våre frivillige. Men dessverre klarer vi ikke å svare alle som ønsker å snakke med oss, sier han.

Tusen takk til alle som bidrog med å fylle kalenderen med gaver til Kirkens SOS!