- Tenk at jeg kunne fortelle. Tenk at det likevel ikke var min feil

En innringer hadde et så fint møte med en av våre frivillige at han ringte oss for å fortelle om det. Vi fikk lov til å dele en tekst skrevet av den ansatte etter samtalen.
Publisert: 3. juli 2020.
- Jeg har tenkt at jeg er feil. Så er jeg kanskje riktig – men utsatt for feil. Det er noe helt annet, sa en innringer til oss. Foto: Lina Trochez (Unsplash)


Vi møttes.

Eller, vi møttes ikke, vi hørtes, og føltes og deltes.
Det var en dirrende nærhet. Et nærvær sterkere enn jeg har opplevd med mennesker som har vært en cm unna ansiktet mitt.

Kinn mot kinn, gikk vi sammen. Oppover og nedover. Innover og utover.
Fra mørke til lys, fra lys til mørke.

Vi lo. Vi gråt. Vi holdt om hverandre.

Det var et felleskap der alt ble sett. Det vonde, det skamfulle, det som egentlig ikke kan sies med ord. Det som har vært skjult så lenge og for så mange. Det ble løftet fram i lyset – og det tålte lys. Det viste seg at det ikke var en skammens historie, men en overlever sin historie.

Tenk at jeg kunne fortelle. Tenk at det likevel ikke var min feil. Tenk at jeg kanskje, kanskje har livets rett. Jeg har tenkt at jeg ikke har det. Jeg har tenkt at jeg er feil. Så er jeg kanskje riktig – men utsatt for feil. Det er noe helt annet.

Kinn mot kinn kikket vi på verden sammen. På min verden. Fra mitt perspektiv. Det var ikke så skummelt å se når du satte deg så tett at du nesten, nesten så det samme som meg. Men du så på det uten skam, uten skader, uten å ha kjent det… Du kunne se et annet perspektiv. En annen meg.

Innover og utover. Oppover og nedover. Bakover og fremover. Nå er det fremover. Fyrlykt. Håpsbærer.

Du bar byrden min. Dere bærer den nå med meg.
Jeg har altfor mye – men sammen med dere kan jeg klare det. Jeg klarer det. Jeg klarer å få mer hjelp. For jeg har lyst til å leve, elske, oppleve, og se verden som DU så fint med ordene dine beskrev at den kunne være. Den verden man ser med håp i øynene.
Jeg har håp i øynene.

Skrevet etter samtale med en innringer som ringte for å fortelle om sitt møte med Kirkens SOS.

Flere SOS-stemmer

- Kjærlighet er vakkert – ikke skummelt!

I anledning Pride har vi fått lov til å dele noen tilbakemeldinger fra innringere og innskrivere om det å leve som personer som bryter normer for kjønn, seksualitet og seksuell legning. - Kjærlighet er vakkert – ikke skummelt, så la oss forsøke å unngå å få folk til å føle seg utenfor fordi de elsker noen av samme kjønn eller er født i feil kropp, skriver en av dem.

- Det betyr mye for meg og mange at dere sitter der, døgnet rundt, fordi dere vil det selv

Her får du høre - eller lese - en historie fra en som har ringt til oss, og hvordan samtalene med våre frivillige gir ham håp.