Fagdag og 10-års-feiring av Bø-vaktrommet

3.mars 2007 åpnet Kirkens SOS i Telemark vaktrom i Bø. Forrige helg var det 10 år siden og dette markerte vi på Bø Hotell. Dagen startet med fagdag og faglig påfyll for alle nåværende medarbeidere, både de som hører til vaktavdelingen i Skien og de som tar vakter i Bø. Representanter fra fagteamet og styret var også med.
Publisert: 9. mars 2017.

Fagdagen åpnet med et flott seminar av Marthe Øvrum fra Rosa Kompetanse. Hun underviste oss om kjønns- og seksualitetsmangfold. Vi ble også utfordret på noen øvelser og samtaler rundt bordene i forhold til hvordan vi svarer henvendelser på telefon og chat. Nyttig input til videre tjeneste!

Midt på dagen serverte Bø Hotell en nydelig lunsj-buffet og det ble god tid til samtale i hyggelig lag. Siste del av fagdagen fikk vi besøk av Melle Aakenes, tidligere daglig leder. Hun holdt et kåseri omkring «Verdifull bagasje» og delte åpent og ærlig om hva hun tenkte omkring det å være med i SOS, og den verdifulle bagasjen hun har tatt med seg derfra. Bagasje som kan være nyttig når man møter tøffe hendelser i eget liv eller i møte med medmennesker som står i utfordrende situasjoner. 

Etter at fagdagen ble avsluttet startet vi en liten feiring av Bø-vaktrommet sine 10 år. Her var det i tillegg til nåværende medarbeidere invitert gjester som tidligere medarbeidere, folk som var viktige i forbindelse med oppstarten av vaktrommet i Bø og representanter fra kommunen og ulike samarbeidspartnere. Melle Aakenes som vel kan sies å være Bø-vaktrommets mor tok oss med på en reise tilbake til oppstarten og hvordan tanken om et vaktrom i Bø startet. Det hele startet med en telefon-samtale fra Edland og en gjeng fra Vest-Telemark som ønsket å bli medarbeidere. De var fullt klar over at de måtte kjøre til Skien på vakt, men lurte på om det var mulighet for å få til et kurs lenger oppe i Telemark, så de slapp å kjøre til Skien for kurs. En engasjert gjeng ble med på kurs og kjørte mange mil hver vei til kurs og siden til vakter. Disse og noen flere ble etter hvert trofaste medarbeidere og tanken om å opprette et vaktrom vokste etter hvert frem. 

Det var også tale/hilsen fra styreleder Ole Ragnar Helgen, leder av Bø kommune sitt hovedutvalg for helse og velferd Evy Beate Tveter og daglig leder Arne Sørlie. Vi hadde besøk av Tone Rose Bratland som gledet oss med flott sang. Og som det bør være på bursdagsfester så var det også deilig bløtkake! 

Kirkens SOS i Telemark er stolte og takknemlige til alle de som bidro til at vaktrommet i Bø ble startet og til alle de som har bidratt til at vaktrommet har vært åpent gjennom disse 10 årene, vi gleder oss til fortsettelsen. Nå er vaktrommet i Bø 10 år og sprekere enn noensinne! Det er 24 aktive medarbeidere tilknyttet vaktrommet og de gjør en flott innsats for de som ringer til Kirkens SOS!

Tone Rose Bratland gledet oss med sang og musikk
Flott gjeng med medarbeidere som lytter ivrig på fagdagen!
Administrasjonsmedarbeider Stine S. Risanger ønsker velkommen til 10-års-feiring
Styreleder Ole Ragnar Helgen med hilsen til 10-års-jubilanten
Bø blad besøkte oss på lørdag og laget en fin artikkel!
Prorgram for dagen
Stand
Marthe Øvrum fra Rosa Kompetanse
Melle Aakenes, tidligere daglig leder