Kirkens SOS Telemark

7011 05 20067
971.275.596

Kirkens SOS Telemark

Kirkens SOS Telemark har kontorlokaler i Skien og vaktrom på Gvarv. Her er vi to ansatte og rundt 50 frivillige medarbeidere.

Leder er Melle Aakenes og Stine Sætre Risanger er rådgiver. Vi besvarer krisetjenesten via telefon og chat. Årlig besvarer vi i Telemark nærmere 10 000 henvendelser fra mennesker i følelsesmessig eller eksistensiell krise.

-En god samtale kan være avgjørende for å komme videre. Kirkens SOS er her alltid 24/7, sier Melle.

Hun oppfordrer alle som leker med tanken om å bli frivillig til å ta kontakt.

Leder Melle Aakenes

Kurs for nye frivillige

Ønsker du å bli med som frivillig medarbeider?

HØSTEN 2020 HOLDER VI KURS BÅDE I SKIEN OG PÅ GVARV! Oppstart i september, meld din interesse allerede nå!

Dagkurs på Gvarv: I hovedsak samlinger på onsdager kl 11-14, samt en hel lørdag. Oppstart onsdag 23.september kl 11.00. Se fullstendig kursprogram for dagkurs på Gvarv her.

Kveldskurs i Skien: Samlingene er i hovedsak på torsdags-kvelder kl 18-21, samt en hel lørdag. Oppstarten torsdag 24.september kl 18.00. Se fullstendig kursprogram for kveldskurs i Skien her.

Kurset utruster deg til å besvare krisetjenesten og er innom mange ulike tema.
Vil du se hvordan det er å være frivillig kan du ta en titt på www.alltidher.no

Er du interessert i å være frivillig medarbeider så fyll gjerne ut søknadsskjema allerede nå. Etter du har fylt ut skjemaet kontakter vi deg for en samtale.

For spørsmål kan du kontakte leder Melle Aakenes på epost: [email protected] eller på telefon: 900 59 297. Du kan også sende oss kontaktskjema eller ringe oss hvis du ønsker en uforpliktende prat før du sender inn søknadsskjema.

Gjennom kurset får du opplæring i å møte mennesker i krise. Våre metoder bygger på over 40-års erfaring med krisetelefon og en visjon om å se, støtte og styrke våre medmennesker. Som frivillig medarbeider er du anonym.

Hos oss i Telemark kan du som medarbeider velge å besvare krisetjenesten via telefon eller både via telefon og chat. Vi har vaktrom i Skien og på Gvarv.

Å snakke med folk om livet gir mening.

Gi en gave

Hjelp oss å være her. ALLTID.
Støtt ditt lokale SOS-senter.

Vil du støtte oss fast?

Flere muligheter for å bli frivillig høsten 2020!

Denne høsten har du flere muligheter for å bli med som frivillig i Kirkens SOS. Vi holder nemlig to kurs i høst - et på dagtid, og et på kveldstid. Velg det som passer best for deg! Kirkens SOS besvarer på landsbasis ca 500 henvendelser hvert døgn. Likevel er det 1 av 3 som ikke får svar. Vi trenger derfor nye frivillige - og kanskje er en av dem deg? Kontakt oss dersom du er interessert i å bli med på høstens kurs. Les mer her.

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare er et to-dagers-kurs som gir kompetanse til å oppdage signaler på selvmordstanker og gi førstehjelp ved selvmordsfare. Kurset er beregnet for hjelpere med ulik faglig bakgrunn som i sitt virke, enten frivillig eller profesjonelt, møter mennesker der selvmord kan være en del av bildet.​Vi har alle ansvar for å hjelpe når kriser rammer medmennesker. Førstehjelp ved selvmordsfare kan sammenlignes med akutt hjelp som alle bør kunne yte, ved for eksempel trafikkulykker. Det er en måte å redde liv på. Det er viktig at den som først kommer i kontakt med en person i selvmordsfare kan hjelpe.