Kirkens SOS i Telemark

P.A. Munchsgate Sør 37, 3700 Skien

7177.05.23065

Kirkens SOS i Telemark

Vi i Kirkens SOS i Telemark har kontorlokaler i Skien og vaktrom i Bø. Her er vi to ansatte og rundt 50 frivillige medarbeidere.

Daglig leder er Arne Sørlie og Stine S. Risanger er administrasjonsmedarbeider. Vi svarer på telefon og chat. Årlig besvarer vi nærmere 10 000 henvendelser fra mennesker i følelsesmessig eller eksistensiell krise.

-Livet er verdt å snakke om, sier Arne.

Han oppfordrer alle som leker med tanken om å bli frivillig til å ta kontakt.

Daglig leder Arne Sørlie

Kurs for nye frivillige

Ønsker du å bli med som frivillig medarbeider? Vi starter nytt kurs onsdag 17.januar 2018.

Er du interessert i å være frivillig medarbeider så fyll gjerne ut søknadsskjema allerede nå. Etter du har fylt ut skjemaet kontakter vi deg for en samtale.

Program for vårens kurs blir publisert her så snart det er klart, men ta gjerne en titt på høstens program for å for å få et innblikk i hva et kurs inneholder og hvilke tema som blir berørt. Kurset utruster deg til å besvare krisetjenesten på telefon og chat. Trykk her for å se kursprogrammet for høstens kurs.

For spørsmål kan du kontakte daglig leder Arne Sørlie på epost: telemark@kirkens-sos.no eller på telefon: 900 59 297. Du kan også sende oss kontaktskjema hvis du ønsker en uforpliktende prat før du sender inn søknadsskjema.

Gjennom kurset får du opplæring i å møte mennesker i krise. Våre metoder bygger på 40-års erfaring med krisetelefon og en visjon om å se, støtte og styrke våre medmennesker. Som frivillig medarbeider er du anonym.
Hos oss i Telemark kan du som medarbeider velge å besvare krisetjenesten via telefon eller både via telefon og chat. Vi har vaktrom i Skien og Bø.

Å snakke med folk om livet gir mening.

Engasjer deg

“Å være til stede for mennesker som opplever livet på sitt vondeste er det mest meningsfulle jeg har brukt fritiden min på.”

Kaj, frivillig medarbeider Kirkens SOS

Mer om frivillig arbeid i Kirkens SOS

Vil du engasjere deg nå? Ta kontakt med ditt lokale SOS-senter ved å trykke på knappen.

Jeg vil bli frivillig

Gi en gave

Hjelp oss å være her. ALLTID.
Støtt ditt lokale SOS-senter.

Vil du støtte oss fast?

Velkommen til høstens kanskje viktigste samtale!

Prosalong* Selvmord i media og skjønnlitteraturen. I forbindelse med Verdensdagen for selvmordsforebygging er vi med og arrangerer en viktig samtale på Litteraturhuset i Skien onsdag 13.september kl 19.00. Svein Øverland og Eivind Normann Eide i samtale med Gina Winje.

Vivat-kurs: Førstehjelp ved selvmordsfare 7.-8.desember 2017

Vi har alle ansvar for å hjelpe når kriser rammer medmennesker. Førstehjelp ved selvmordsfare kan sammenlignes med akutt hjelp som alle bør kunne yte, ved for eksempel trafikkulykker. Det er en måte å redde liv på. Det er viktig at den som først kommer i kontakt med en person i selvmordsfare kan hjelpe.