Flere muligheter for å bli frivillig høsten 2020!

Denne høsten har du flere muligheter for å bli med som frivillig i Kirkens SOS. Vi holder nemlig to kurs i høst - et på dagtid, og et på kveldstid. Velg det som passer best for deg! Kirkens SOS besvarer på landsbasis ca 500 henvendelser hvert døgn. Likevel er det 1 av 3 som ikke får svar. Vi trenger derfor nye frivillige - og kanskje er en av dem deg? Kontakt oss dersom du er interessert i å bli med på høstens kurs. Les mer her.

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare er et to-dagers-kurs som gir kompetanse til å oppdage signaler på selvmordstanker og gi førstehjelp ved selvmordsfare. Kurset er beregnet for hjelpere med ulik faglig bakgrunn som i sitt virke, enten frivillig eller profesjonelt, møter mennesker der selvmord kan være en del av bildet.​Vi har alle ansvar for å hjelpe når kriser rammer medmennesker. Førstehjelp ved selvmordsfare kan sammenlignes med akutt hjelp som alle bør kunne yte, ved for eksempel trafikkulykker. Det er en måte å redde liv på. Det er viktig at den som først kommer i kontakt med en person i selvmordsfare kan hjelpe.

Bli en bedre samtalepartner, gratis kurs på Gvarv

​Vanlige utfordringer i hverdagen gjør at mange trenger en god samtale. Kurset "God å snakke med" gir konkrete råd og tips om hvordan du kan bli en bedre samtalepartner i de ulike relasjonene du står i - på jobb, i fritid og blant familie og venner. Onsdag 29.januar kl 18.00-20.30 kan du bli med på gratis kurs på Gvarv.

Vi trenger frivillige!

Onsdag 26.februar starter vi kurs for nye frivillige til vår viktige krisetjeneste. Vi besvarer på landsbasis ca 500 henvendelser hvert døgn. Likevel er det 1 av 3 som ikke får svar. Vi trenger derfor nye frivillige! Innføringskurset har i hovedsak samlinger på onsdagskvelder og en lørdagssamling. I tillegg får du prøvd deg på prøve-vakter underveis.Kontakt oss dersom du er interessert i å bli med på vårens kurs. Les mer her.