Leder May-Irene Wergeland

Innføringskurs for nye medarbeidere

Vil du bli frivillig medarbeider? Alle nye medarbeidere får god opplæring gjennom et innføringskurs.

De fleste kursene digitale, men det er mulig at vi også skal ha et fysisk kurs høsten 2024. Det siste av de digitale kursene våren 2024 starter i siste del av mai, og det kommer flere kurs over sommeren. Hvis du føler deg usikker på det tekniske, skal vi hjelpe deg.

Vi har kontinuerlig intervjuer og opptak. Ta kontakt nå, så får du vite mer før du bestemmer deg!

Søknadsskjema fyller du ut og sender inn. Når vi får søknaden din avtaler vi en inntakssamtale her, hvor du får vite mer om det å være medarbeider, og kan spørre om alt du lurer på før du bestemmer deg.

Har du spørsmål - ta kontakt på e-post [email protected] eller på telefon 55 32 58 45.

På innføringskurset får du opplæring i å møte mennesker i krise, og å være et lyttende medmenneske for folk som trenger noen å snakke med. Våre metoder bygger på mer enn 40-års erfaring med krisetjeneste og en visjon om å fremme livsmot og håp gjennom å se, støtte og styrke våre medmennesker. Som frivillig medarbeider er du anonym.

Les mer om hvordan det er å være frivillig her.

Å snakke med folk om livet gir mening.

Kirkens SOS Bjørgvin

Kong Oscars gate 62
5017 Bergen

Kong Oscars gate 62, 5017 Bergen
[email protected]
55 32 58 45
7011 05 20067
971.275.596

Kirkens SOS Bjørgvin

Kirkens SOS Bjørgvin har administrasjon og vaktrom i Bergen. Her er vi 5 ansatte og 115 frivillige medarbeidere.

May-Irene Wergeland er leder. Vårt senter svarer på telefon, SOS-melding og Chat. I 2023 svarte vi på 21.301 henvendelser.

-Alle mennesker møter motgang. Noen ganger trenger vi støtte, andre faser av livet har vi krefter til å støtte andre. Sånn er det å være menneske.

Som frivillig på Kirkens SOS kan du hjelpe et annet menneske til å klare å stå i, holde ut, vanskelige perioder av sitt liv. Du er til hjelp fordi ekte interesse, den gode samtalen, skaper håp og gir kraft. I tillegg er Kirkens SOS tilgjengelig 24/7, åpen også når alle andre er stengt. På Kirkens SOS tror vi at den enkelte selv er ekspert på eget liv, men når det røyner på trenger en å bli ekstra sett, støttet og styrket.

Greta Gramstad på mottakelse på slottet!

Greta Gramstad, daglig leder for Kirkens SOS Bjørgvin i 38 år fra 1984 til 2022, fikk Kongens fortjenstmedalje i desember. Bergens ordfører Marit Warncke overrakte medaljen på en stor fest 6. desember, der hovedpersonen selv var intetanende til det som skulle skje. Greta Gramstad, omtalt som den lille damen med det store hjertet, fikk medaljen for sin utrettelige og langvarige innsats for mennesker i krise. Nå har hun vært på Slottet i mottakelse med Kronprinsregent Haakon Magnus, Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette Marit, som også er Kirkens SOS sin høye beskytter. Alle vi i Kirkens SOS, frivillige og ansatte medarbeidere, er stolte og glade!

Nå kan du Vippse eller sms'e støtte til Kirkens SOS Bjørgvin!

Kirkens SOS døgnåpne krisetjeneste er åpen for alle, alltid, drives med frivillige medarbeidere og er avhengig av innsamlede midler. Nå kan du enkelt gi en gave ved å bruke Vipps eller sende SMS!