Ta deg den tiden du trenger

Rrrring-rrrrring-rrrrring! - Hei! Du er kommet til Kirkens SOS - - -  (pust….)
Publisert: 9. desember 2017.

- Du må bare ta deg tid…… Jeg kan vente, jeg….
- - - (sukk…..)
- Jeg er her fortsatt – men bare ta deg den tida du trenger
- Kan – kan jeg snakke med deg?
- Ja, da, det kan du.
- Har du tid til å snakke med meg, da?
- Ja, det er akkurat derfor jeg er her.
- - - Ja. Nei, jeg vet ikke hva….. - -
- Du kan si akkurat hva du vil. Jeg er her bare for deg nå. Jeg har taushetsplikt, og jeg kan ikke finne ut hvem du er.
- Nei, det er bare det at jeg er så redd! Jeg trodde kanskje det ble lettere hvis jeg fikk snakket med noen
- Ja, men så bra at du tok kontakt!
Slik kommer samtalen litt etter litt i gang. Vi får pratet litt om hva som er vanskelig, og innringer klarer selv å finne ut at det som virket så skremmende har blitt litt lettere å håndtere. Det er godt å dele med noen. Da blir det klarere for en selv også.
Når vi går mot slutten av samtalen, føler innringer seg rolig nok til å få seg litt søvn. I det vi legger på, føler vi begge at det er godt å være medmennesker. I dag trengte du hjelp. En annen gang er det jeg.

Skrevet av Per, frivillig i Kirkens SOS

Flere SOS-stemmer

En frivillig medarbeiders refleksjoner

Sylvia deler sine refleksjoner om spredning av bilder og informasjon via sosiale medier - og viktigheten av å ha en fortrolig samtalepartner som Kirkens SOS.

Fortalt av de som har ringt eller skrevet til oss

Ganske ofte får vi tilbakemeldinger fra de som ringer eller skriver til oss. Noen ganger får vi ros og noen ganger ris. Sitatene vitner om hva Kirkens SOS er på godt og vondt.