Leder Bodil Slørdal

Bli vår medarbeider!


BLI FRIVILLIG MEDARBEIDER!

Det er stort behov for medarbeidere! Ta kontakt dersom du er interessert i å bli medarbeider i Kirkens SOS. Da vil du vil du få informasjon om neste innføringskurs, med digitale samlinger med forberedelser og gruppe-arbeid, samt prøvevakter med erfarne frivillige, til sammen 40 timer. Vi legger godt til rette for at alle skal kunne delta digitalt hvis de ønsker. Neste digitale innføringskurs starter 18.oktober. Se 231018 Kveld Kursplan Digitalt Innføringskurs Oktober

Som frivillige forplikter medarbeidere seg til 2 vakter på 5 timer i måneden og 4 fagsamlinger/veiledninger på 2-3 timer i løpet av ett år. Å være medarbeider i Kirkens SOS handler om å være medmenneske. Vi lærer alltid noe og blir aldri utlært. Vi er alltid 2 på vakt, som kan dele erfaringer og støtte hverandre. Veiledning i grupper på 4-10 hjelper oss til å bearbeide erfaringer og utvikle kompetansen vår. Vårt hovedfokus er forebygging av ensomhet og selvmord, men samtalene har svært varierte tema.


Hvis du har spørsmål om hva det innebærer å være frivillig, send et kontaktskjema.

Om du er klar for å søke om å være frivillig, fyll ut og send inn dette søknadskjemaet. Når du svarer på skjemaet, velger du senter Trøndelag. Ta også gjerne direkte kontakt med oss på telefon: 92 03 45 48 eller epost: [email protected].

Det er dessverre ikke mulig å bidra som frivillig før man har hatt opplæring og prøvevakter. Vi oppfordrer dere til å være aktive samtalepartnere på andre arenaer inntil videre!

Å snakke med folk om livet gir mening.


Kirkens SOS Trøndelag

Bispegata 1
7013 Trondheim

Bispegata 1, 7013 Trondheim

92 03 45 48
VIPPS: 611605
7011 05 20067
971275596

Kirkens SOS Trøndelag

Kirkens SOS Trøndelag har omlag 100 frivillige medarbeidere som besvarer henvendelser på telefon, SOS-melding og chat. Årlig tar vi imot omkring 17000 henvendelser fra mennesker som trenger noen å snakke med.

Telefonene er betjent hele døgnet, chatten er åpen hver hver kveld, og hele onsdag, lørdag og søndag. SOS-melding er alltid tilgjengelig. Vi besvarer tjenesten fra vaktrom over hele landet og fra kvalitetssikrede hjemmekontor.

Som frivillig på Kirkens SOS kan du hjelpe et annet menneske til å klare å stå i, og holde ut, vanskelige perioder av sitt liv. Du er til hjelp fordi ekte interesse, den gode samtalen, skaper håp og gir kraft. I tillegg er Kirkens SOS tilgjengelig 24/7, åpen også når alle andre er stengt. På Kirkens SOS tror vi at den enkelte selv er ekspert på eget liv, men når det røyner på trenger en å bli ekstra sett, støttet og styrket. Kontorlokaler med tre ansatte og vaktrom er i Trondheim sentrum.

Støtt vårt arbeid på VIPPS nummer 611605!

Gi en gave

Hjelp oss å være her. ALLTID.
Støtt ditt lokale SOS-senter.

Vil du støtte oss fast?

Kirkens SOS i 2022

Her finner du årsmelding for 2022

Hva skjedde i 2021?

2021 var året da vi styrket vår samtale tjeneste digitalt, og klarte å beholde mange frivillige på tross av pandemiens begrensninger.