Kirkens SOS Trøndelag

Munkegata 6, 7013 Trondheim

7011 05 20067

Kirkens SOS Trøndelag

Kirkens SOS Trøndelag har 100 frivillige medarbeidere som besvarer henvendelser på telefon, SOS-melding og chat. Årlig tar vi imot omkring 17000 henvendelser fra mennesker som trenger noen å snakke med.

Som frivillig på Kirkens SOS kan du hjelpe et annet menneske til å klare å stå i, holde ut, vanskelige perioder av sitt liv. Du er til hjelp fordi ekte interesse, den gode samtalen, skaper håp og gir kraft. I tillegg er Kirkens SOS tilgjengelig 24/7, åpen også når alle andre er stengt. På Kirkens SOS tror vi at den enkelte selv er ekspert på eget liv, men når det røyner på trenger en å bli ekstra sett, støttet og styrket.

I 13 år har vi vært en del av Kirkens Bymisjon Trondheim, men fra 01.07.2020 er vi en del av Landsforeningen Kirkens SOS. Kontorlokaler med tre ansatte og vaktrom er i Trondheim sentrum.

Telefonene er betjent hele døgnet, chatten er åpen hver kveld mellom 18:30 og 22:30, og i helgene til 01.30. SOS-melding er alltid tilgjengelig.

Vi besvarer fra mars 2020 tjenesten fra vaktrom over hele landet og fra kvalitetssikrede hjemmekontor.

Støtt vårt arbeid på VIPPS nummer 611605!

Leder Bodil Slørdal

Bli vår medarbeider!

BLI FRIVILLIG MEDARBEIDER - SEND SØKNAD NÅ!

Det er stort behov for medarbeidere! Det er alltid anledning til å ta kontakt dersom du er interessert i å bli medarbeider i Kirkens SOS. Da vil du være blant de første som får informasjon om neste semesters kurs. Vi tilbyr lokalt en kombinasjon av digitalt kurs og oppmøte med smittevernhensyn. I perioden april-juni, holdes digitale kurs for nye frivillige fra hele landet på dagtid og kveldstid. Kursprogram for de digitale kursene finner du her: Kursprogram vår dagtid og Kursprogram vår kveldstid

Neste kurs for nye frivillige i Trøndelag holdes mandager kl 18-21 i perioden 27.09.-22.11, trolig i en kombinasjon fysisk oppmøte og digitalt kurs via video. Kursprogram finner du her: Kursprogram H21

Hvis du har spørsmål, send et kontaktskjema.

Om du er klar for å søke om å være frivillig, fyll ut og send inn dette søknadskjemaet. Når du svarer på skjemaet, velger du senter Trøndelag. Ta også gjerne direkte kontakt med oss på telefon: 92 03 45 48 elle epost [email protected]

Det er dessverre ikke mulig å bidra som frivillig før man har hatt opplæring og prøvevakter. Vi oppfordrer dere til å være aktive samtalepartnere på andre arenaer inntil videre!

Å snakke med folk om livet gir mening.

Gi en gave

Hjelp oss å være her. ALLTID.
Støtt ditt lokale SOS-senter.

Vil du støtte oss fast?

Hvordan var 2020?

Det var et annerledes år. Kirkens SOS var viktig for mange som var mer alene enn før.

Frivillighet gir mindre ensomhet

I en tid hvor mange andre tilbud er begrenset, kan Kirkens SOS fortsatt tilby et meningsfullt frivillig engasjement. Med prosjektstøtte fra Stiftelsen DAM, Fylkesmannen i Trøndelag og Erbos gavefond kan Kirkens SOS i 2021 tilby ekstra tilrettelegging og veiledning for de som ønsker praktisk hjelp ved bruk av datamaskin og programvare for videosamtale.