Leder Bodil Slørdal

Bli vår medarbeider!

BLI FRIVILLIG MEDARBEIDER!

Det er stort behov for medarbeidere! Ta kontakt dersom du er interessert i å bli medarbeider i Kirkens SOS. Da vil du vil du få informasjon om neste innføringskurs, som består av 8 samlinger av 2,5-3 timer.

Neste innføringskurs i Trondheim starter 1.februar, og holdes tirsdager på kveldstid. Se kursplan her: Kursprogram Vinter 22 Kveld

Det blir også mulig å delta på digitale nasjonale kurs fra uke 7 (kveld), 9 (dag), 12 (kveld) og 16 (kveld). Vi legger godt til rette for at alle skal kunne delta digitalt hvis de ønsker.

Hvis du har spørsmål om hva det innebærer å være frivillig, send et kontaktskjema.

Om du er klar for å søke om å være frivillig, fyll ut og send inn dette søknadskjemaet. Når du svarer på skjemaet, velger du senter Trøndelag. Ta også gjerne direkte kontakt med oss på telefon: 92 03 45 48 eller epost: [email protected]

Det er dessverre ikke mulig å bidra som frivillig før man har hatt opplæring og prøvevakter. Vi oppfordrer dere til å være aktive samtalepartnere på andre arenaer inntil videre!

Å snakke med folk om livet gir mening.

Kirkens SOS Trøndelag

Postboks 15, Sentrum
7400 Trondheim

Bispegata 1, 7013 Trondheim

7011 05 20067

Kirkens SOS Trøndelag

Kirkens SOS Trøndelag har 130 frivillige medarbeidere som besvarer henvendelser på telefon, SOS-melding og chat. Årlig tar vi imot omkring 17000 henvendelser fra mennesker som trenger noen å snakke med.

Telefonene er betjent hele døgnet, chatten er åpen hver kveld mellom kl 18:30 og 22:30, og torsdag - søndag til kl 01.30. SOS-melding er alltid tilgjengelig. Vi besvarer fra tjenesten fra vaktrom over hele landet og fra kvalitetssikrede hjemmekontor.

Som frivillig på Kirkens SOS kan du hjelpe et annet menneske til å klare å stå i, holde ut, vanskelige perioder av sitt liv. Du er til hjelp fordi ekte interesse, den gode samtalen, skaper håp og gir kraft. I tillegg er Kirkens SOS tilgjengelig 24/7, åpen også når alle andre er stengt. På Kirkens SOS tror vi at den enkelte selv er ekspert på eget liv, men når det røyner på trenger en å bli ekstra sett, støttet og styrket.

I 13 år har vi vært en del av Kirkens Bymisjon Trondheim, men fra 01.07.2020 ble vi en del av Landsforeningen Kirkens SOS. Kontorlokaler med tre ansatte og vaktrom er i Trondheim sentrum.

Støtt vårt arbeid på VIPPS nummer 611605!

Gi en gave

Hjelp oss å være her. ALLTID.
Støtt ditt lokale SOS-senter.

Vil du støtte oss fast?

Å være den du er

Årets verdensdag for selvmordsforebygging har tema «Å skape håp gjennom handling». I en tid preget av pandemi, isolasjon, klimakrise og uro, er håp viktigere enn noen gang. Trondheim Pride ble arrangert andre uka i september, og skeives opplevelse av egne levekår gir viktige perspektiv til forebygging av selvmord i Norge. Levekårsundersøkelsen fra 2020 (I prosjektet «Levekår blant skeive», gjennomført på oppdrag frå Bufdir), beskriver hvordan mennesker med LHBTQ+ - identitet kan oppleve utenforskap i Norge i dag. Det bør utfordre alle oss som liker å tenke at vi har et åpent og inkluderende samfunn.

Hvordan var 2020?

Det var et annerledes år. Kirkens SOS var viktig for mange som var mer alene enn før.