Leder Bodil Slørdal

Bli vår medarbeider!


BLI FRIVILLIG MEDARBEIDER!

Det er stort behov for medarbeidere! Ta kontakt dersom du er interessert i å bli medarbeider i Kirkens SOS. Da vil du vil du få informasjon om neste innføringskurs, som består av 8 samlinger av 2,5-3 timer, samt prøvevakter med erfarne frivillige, til sammen 40 timer.

Neste innføringskurs starter 18.oktober og 24.oktober, og er digitale. Vi legger godt til rette for at alle skal kunne delta digitalt hvis de ønsker. Vi planlegger oppmøtekurs i Trondheim våren 2023.

Hvis du har spørsmål om hva det innebærer å være frivillig, send et kontaktskjema.

Om du er klar for å søke om å være frivillig, fyll ut og send inn dette søknadskjemaet. Når du svarer på skjemaet, velger du senter Trøndelag. Ta også gjerne direkte kontakt med oss på telefon: 92 03 45 48 eller epost: [email protected]

Det er dessverre ikke mulig å bidra som frivillig før man har hatt opplæring og prøvevakter. Vi oppfordrer dere til å være aktive samtalepartnere på andre arenaer inntil videre!

Å snakke med folk om livet gir mening.


Kirkens SOS Trøndelag

Postboks 15, Sentrum
7400 Trondheim

Bispegata 1, 7013 Trondheim

92 03 45 48
7011 05 20067
971275596

Kirkens SOS Trøndelag

Kirkens SOS Trøndelag har omlag 110 frivillige medarbeidere som besvarer henvendelser på telefon, SOS-melding og chat. Årlig tar vi imot omkring 17000 henvendelser fra mennesker som trenger noen å snakke med.

Telefonene er betjent hele døgnet, chatten er åpen hver hele onsdag, og hver kveld. SOS-melding er alltid tilgjengelig. Vi besvarer fra tjenesten fra vaktrom over hele landet og fra kvalitetssikrede hjemmekontor.

Som frivillig på Kirkens SOS kan du hjelpe et annet menneske til å klare å stå i, holde ut, vanskelige perioder av sitt liv. Du er til hjelp fordi ekte interesse, den gode samtalen, skaper håp og gir kraft. I tillegg er Kirkens SOS tilgjengelig 24/7, åpen også når alle andre er stengt. På Kirkens SOS tror vi at den enkelte selv er ekspert på eget liv, men når det røyner på trenger en å bli ekstra sett, støttet og styrket. Kontorlokaler med tre ansatte og vaktrom er i Trondheim sentrum.

Støtt vårt arbeid på VIPPS nummer 611605!

Gi en gave

Hjelp oss å være her. ALLTID.
Støtt ditt lokale SOS-senter.

Vil du støtte oss fast?

Hva skjedde i 2021?

2021 var året da vi styrket vår samtale tjeneste digitalt, og klarte å beholde mange frivillige på tross av pandemiens begrensninger.

Å være den du er

Årets verdensdag for selvmordsforebygging og Trondheim Pride ble markert 10.september, og skeives opplevelse av egne levekår gir viktige perspektiv til forebygging av selvmord i Norge. Levekårsundersøkelsen fra 2020 (I prosjektet «Levekår blant skeive», gjennomført på oppdrag frå Bufdir), beskriver hvordan mennesker med LHBTQ+ - identitet kan oppleve utenforskap i Norge i dag. Det bør utfordre alle oss som liker å tenke at vi har et åpent og inkluderende samfunn.