Å være den du er

Årets verdensdag for selvmordsforebygging har tema «Å skape håp gjennom handling». I en tid preget av pandemi, isolasjon, klimakrise og uro, er håp viktigere enn noen gang. Trondheim Pride ble arrangert andre uka i september, og skeives opplevelse av egne levekår gir viktige perspektiv til forebygging av selvmord i Norge. Levekårsundersøkelsen fra 2020 (I prosjektet «Levekår blant skeive», gjennomført på oppdrag frå Bufdir), beskriver hvordan mennesker med LHBTQ+ - identitet kan oppleve utenforskap i Norge i dag. Det bør utfordre alle oss som liker å tenke at vi har et åpent og inkluderende samfunn.

Hvordan var 2020?

Det var et annerledes år. Kirkens SOS var viktig for mange som var mer alene enn før.

Frivillighet gir mindre ensomhet

I en tid hvor mange andre tilbud er begrenset, kan Kirkens SOS fortsatt tilby et meningsfullt frivillig engasjement. Med prosjektstøtte fra Stiftelsen DAM, Fylkesmannen i Trøndelag og Erbos gavefond kan Kirkens SOS i 2021 tilby ekstra tilrettelegging og veiledning for de som ønsker praktisk hjelp ved bruk av datamaskin og programvare for videosamtale.

Ny rådgiver høsten 2020

Ricarda v. Bodelschwingh har startet som ny Rådgiver for Kirkens SOS Trøndelag 19.oktober. Ricarda er 45 år og utdannet sosialpedagog med videreutdanning i familieterapi og systemisk praksis. Hun er opprinnelig fra Tyskland men har siden 2003 bodd fast i Norge. De siste årene har hun jobbet som avdelingsleder på Kvamsgrind, et kollektiv for unge rusmisbrukere. Hun ser frem til å bli kjent med alle i Kirkens SOS for fortsatt å være sammen med de som trenger noen å gå et lite stykke av veien sammen med noen. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!