Kirkens SOS Agder

7011 05 20067
971.275.596

Kirkens SOS Agder

Kirkens SOS Agder er det nest eldste senteret i Kirkens SOS, og så dagens lys i 1976. Kirkens SOS i Agder har vaktrom både i Arendal og Kristiansand. I Kristiansand har vi også våre kontorlokaler, og her er vi tre ansatte og nærmere 100 frivillige medarbeidere. Daglig leder er Asle Eivind Bjorvatn. Våre frivillige i Agder svarer både på telefonen og på chat. Årlig tar Agder imot 20.000 henvendelser fra mennesker i følelsesmessig eller eksistensiell krise.

Kurs for nye frivillige i Kristiansand

Innføringskurs på Kirkens SOS i koronatiden

Vi holder kurs for nye telefon- og chattevakter høsten 2020.

Kursstart: Fredag 18.september 2020

Kurssted: Gyldenløvesgate 11 i Kristiansand.

Kurset strekker seg over 40 undervisningstimer med oppstart fredag 18.9 og lørdag 19.9. Deretter blir det kurs 21.9 samt 5., 12. og 26.10.

Du vil også ha lyttevakt og prøvevakt i løpet av kurset og obligatorisk veiledning så lenge du er tilknyttet Kirkens SOS som frivillig. Man binder seg til to vakter i måneden (4-5 timers vakter) hvorav en er natt og en er dag/kveld.

Påmeldingsfrist: 10.9.20

Kirkenes SOS tar selvsagt smittevern på alvor.

Vi har gode prosedyrer på renhold på alle våre kontorer. Lokalene våre i Gyldenløvesgate er store og luftige, og det er lett å holde avstandskravet på 1 meter. Det føres oppmøtelogg slik at vi til enhver tid har oversikt over hvem som er/har vært i lokalet.

Dette innføringskurset har fått en maksgrense på 8-10 deltakere. Dette gjør vi for å holde gruppen liten og oversiktlig. Skulle det bli stor pågang av nye frivillige medarbeidere kan vi sette opp flere kurs.

Kurset har som tidligere nevnt 6 samlinger samt lyttevakt og prøvevakt. I tillegg kan det muligens bli lagt til en kort, ekstra samling hvis vi ser det er nødvendig. På grunn av koronasituasjonen vil fellessamlingene kortes noe ned samtidig som det legges opp til mer selvstudium hjemme. Dette gjør vi for å unngå lange kurskvelder.

Vi tilbyr ikke rene digitale innføringskurs, men er åpne for å tilrettelegge og tilpasse deler av kurset til nettundervisning for de som måtte ønsker det. Da må man i så fall ha egen pc (med kamera), samt tilgang på godt nok nett til å kjøre lyd og bilde.

Det serveres ikke mat på kurset, kun enkel kaffe/te.

For påmelding eller spørsmål ta kontakt med kontoret på e-post: [email protected] eller på telefon: 38 12 74 60.

Du kan også fylle ut kontaktskjema om du har spørsmål, eller sende inn søknadsskjema om du er klar for å søke om å bli frivillig i Kirkens SOS Agder.

Du får opplæring i å møte mennesker i krise. Våre metoder bygger på mer enn 40-års erfaring med krisetelefon og en visjon om å se, støtte og styrke våre medmennesker. Som frivillig medarbeider er både du og innringer anonyme.

Å snakke med mennesker om livet gir mening.

Gi en gave

Hjelp oss å være her. ALLTID.
Støtt ditt lokale SOS-senter.

Vil du støtte oss fast?