Trenger du noen å snakke med?

Hva er det som gir livet mening?

Kirkens SOS kontaktet Kjell Magne Bondevik og spurte han noen spørsmål som vi ofte møter i Kirkens SOS: Hva gir livet mening og hva ville du sagt til et medmenneske som ikke ønsker å leve lenger? Her kan du se hva han svarte.

Akkurat nå

Mannen som ringer har opplevd både suksesser og påkjenner i livet. Som folk flest, tenker jeg. Men skal erfare at han er alt annet enn gjennomsnittlig.

Når alt håp er ute

Mennesker med alvorlige psykiske lidelser har 15 til 20 år ­kortere levetid enn resten av befolkningen. Det kan vi ikke leve med. Kronikk av Leif Jarle Theis, generalsekretær Kirkens SOS i Norge.

Livsviktige bagateller – hvordan skal vi prate om dem?

-Tenåringsdrama og små bagateller er nok til å ville ta sitt eget liv, skriver Amalie Uchenna Odu (17) i Aftenposten nylig. Hun forteller om egne erfaringer, om ensomheten hun har opplevd i tenårene og alle de små tingene som hopet seg opp. Amalie kjenner seg igjen i den mye omtalte Netfllix-serien ’13 gode grunner’. Åpenhet er viktig, men HVORDAN kan vi voksne bli bedre til å fange opp faresignalene og prate om det som er vanskelig med de unge?