Trenger du noen å snakke med?

Samtaletips: Avklar forventinger

Av og til kan en fortrolig samtale om noe vanskelig liksom bli hengende litt i luften. Var det noe jeg burde fulgt opp? Noe den andre forventer eller trenger av meg, som jeg ikke fanget opp? Noen ganger kan jeg kjenne den lille uroen eller snev av dårlig samvittighet over at jeg ikke har tatt den telefonen til venninnen min eller stukket innom kontoret til kollegaen min for å høre hvordan det går etter en sånn samtale.

Samtaletips: Tål stillhet

Karl Dag har vært ansatt i Kirkens SOS i en årrekke og kjenner godt til våre samtaletips. Vi har spurt ham om å kommentere tipset: Tål stillhet.

Samtaletips: Vis at du lytter og ønsker å forstå

Eli Jorunn er frivillig i Kirkens SOS. Hun har lang erfaring som lyttende medmenneske og holder også kurs i å bli en bedre samtalepartner. Vi har bedt henne å kommentere dette samtaletipset.

Samtaletips: Gi anerkjennelse og støtte

Vi oppfordrer til å tørre å ta den alvorlige samtalen, tørre å spørre hvordan det egentlig står til. Men hvordan? Vi i Kirkens SOS har over 40-års erfaring med fortrolige samtaler. Her er ett av tipsene vi kan gi deg, generalsekretær i Kirkens SOS Leif Jarle Theis kommenterer: Gi anerkjennelse og støtte.