Trenger du noen å snakke med?

Samtaletips: Let etter lyspunktene

Det er mørk. Helt mørkt i rommet jeg har fått bli med inn i. Jeg er her, i ensomheten og sorgen samtalen rommer. En innskriver har åpnet hjertet sitt og trer frem, med ordene sine, og all den smerte som ligger utenfor det ordene kan beskrive. Jeg beveger meg sakte inn for å kunne være der – ved siden av – og kanskje etter hvert få anledning til å lete litt etter lyspunktene…

Samtaletips: Avklar forventinger

Av og til kan en fortrolig samtale om noe vanskelig liksom bli hengende litt i luften. Var det noe jeg burde fulgt opp? Noe den andre forventer eller trenger av meg, som jeg ikke fanget opp? Noen ganger kan jeg kjenne den lille uroen eller snev av dårlig samvittighet over at jeg ikke har tatt den telefonen til venninnen min eller stukket innom kontoret til kollegaen min for å høre hvordan det går etter en sånn samtale.

Samtaletips: Tål stillhet

Karl Dag har vært ansatt i Kirkens SOS i en årrekke og kjenner godt til våre samtaletips. Vi har spurt ham om å kommentere tipset: Tål stillhet.

Samtaletips: Vis at du lytter og ønsker å forstå

Eli Jorunn er frivillig i Kirkens SOS. Hun har lang erfaring som lyttende medmenneske og holder også kurs i å bli en bedre samtalepartner. Vi har bedt henne å kommentere dette samtaletipset.