Trenger du noen å snakke med?

De frivillige i Kirkens SOS gir oss et varmere samfunn

Kirkens SOS tilbyr en døgnåpen tjeneste. Hit kan alle ringe eller skrive om små og store utfordringer som livet byr på. Det er frivillige medarbeidere som til enhver tid svarer på henvendelser via telefon og internett. Til tross for at vi per i dag har omkring 1000 engasjerte frivillige er det behov for flere, og hvert år må de frivillige som gå ut av tjenesten erstattes med nye. Da er det godt å vite at over halvparten av den norske befolkningen kunne tenke seg å bli frivillig, dersom de kan være til nytte!

Intelligente roboter kan være til hjelp, men ikke erstatte menneskelig kontakt

Vi i Kirkens SOS møter unge med spørsmål om utfordringer knyttet til psykisk helse hver eneste dag. Døgnet rundt tar våre frivillige imot fortrolige samtaler, og det har vi gjort i over 40 år. Vi ser behovet for at ansvarlige myndigheter setter inn flere ressurser for å bedre helsetilbudet. Vi følger myndighetenes satsing på intelligente roboter for å møte disse sårbare menneskene med stor interesse. Se generalsekretærens refleksjoner.

Det var natt til lille julaften

Det var natt til lille-julaften. Jeg hadde satt meg opp på nattevakt på telefonen denne natta. Som ansatt var jeg ikke pliktig til å gjøre det, men jeg hadde lyst til å bidra jeg også. Ikke bare sitte og administrere denne tjenesten.

Til nå har livet vært det sterkeste

- De frivillige på Kirkens SOS svarer så varmt. På en tung dag kan jeg skrive til dem fordi jeg vil at noen skal skrive tilbake til meg at jeg ikke må ta livet av meg. Men jeg har ennå ikke våget å ringe, sier Cathrin (21), en av innskriverne til Kirkens SOS. Denne teksten har tidligere vært publisert i 'Dokument innenfra'.