Trenger du noen å snakke med?

- Det er godt å merke at vi kan gjøre en forskjell

Mange av oss savner kanskje en god klem, nå som det så lenge har vært frarådet. I mellomtiden kan den tryggheten som kan oppstå i samtaler med oss, kanskje hjelpe litt. - Jeg er glad for at de som føler seg ensomme, ringer til oss i Kirkens SOS. At jeg kan være der og lytte, sier en av våre frivillige som har vært på vakt nå i koronatid.

«Han er ikke tung. Han er min bror.»

I en artikkel fra 1918 skriver Ralph Waldo Trine om en liten skotsk jente som bærer sin bror på ryggen. Det er tungt, men hun bærer byrden fordi det er meningsfylt – «Han er ikke tung. Han er min bror.»

Bli en litt bedre samtalepartner

I denne tiden hvor hverdagen er snudd på hodet for de aller fleste av oss, kan mange trenge en god samtale. Derfor deler vi våre ti samtaletips her. Tipsene er for alle og kan brukes både når det gjelder små og store problemstillinger.

Det er enda større behov for våre krisetjenester nå

Den 13. mars stengte vi kontorene våre, og omorganiserte hele tjenesten vår til kvalitetssikrede hjemmekontor. Vi har likevel svart på like mange samtaler som vi vanligvis besvarer, og greid å være tilstede for mange av de som trenger oss nå. De ferskeste tallene viser at vi har besvart over 8000 samtaler så langt i koronatiden.