Trenger du noen å snakke med?

Jobber for å gi bedre digitalt helsetilbud til ungdom

Helsedirektoratet ønsker å forbedre det digitale helsetilbudet til ungdom. Derfor inviterer de unge i alderen 13-20 år til å svare på en spørreundersøkelse som ligger ute frem til onsdag 21. februar 2018. Du finner lenken til undersøkelsen i teksten under.

Kirkens SOS sett fra Bergen

Bli bedre kjent med Kirkens SOS i Bjørgvin, som holder til i Bergen. Daglig leder Greta Gramstad forteller litt om seg selv, sitt engasjement og sitt senter. Kirkens SOS omfatter elleve SOS-sentre. Sentrenes daglige ledere sørger for rekruttering og opplæring av frivillige, vaktlister, telefonsystemer og mye, mye mer. Dette er dyktige og engasjerte mennesker som brenner for at vi skal kunne være til stede for alle som trenger noe å snakke med 24 timer i døgnet, hele året gjennom.

De frivillige i Kirkens SOS gir oss et varmere samfunn

Kirkens SOS tilbyr en døgnåpen tjeneste. Hit kan alle ringe eller skrive om små og store utfordringer som livet byr på. Det er frivillige medarbeidere som til enhver tid svarer på henvendelser via telefon og internett. Til tross for at vi per i dag har omkring 1000 engasjerte frivillige er det behov for flere, og hvert år må de frivillige som gå ut av tjenesten erstattes med nye. Da er det godt å vite at over halvparten av den norske befolkningen kunne tenke seg å bli frivillig, dersom de kan være til nytte!

Intelligente roboter kan være til hjelp, men ikke erstatte menneskelig kontakt

Vi i Kirkens SOS møter unge med spørsmål om utfordringer knyttet til psykisk helse hver eneste dag. Døgnet rundt tar våre frivillige imot fortrolige samtaler, og det har vi gjort i over 40 år. Vi ser behovet for at ansvarlige myndigheter setter inn flere ressurser for å bedre helsetilbudet. Vi følger myndighetenes satsing på intelligente roboter for å møte disse sårbare menneskene med stor interesse. Se generalsekretærens refleksjoner.