Julegave fra Lions Club Skien

Lions Club Skien deler ut i år ut pengestøtte til lokalt humanitært arbeid, til tross for at årets julelotteri ble avlyst. Vi i Kirkens SOS er en av de heldige mottakerne. Tusen takk til Lions Club Skien.

Flere muligheter for å bli frivillig høsten 2020!

Denne høsten har du flere muligheter for å bli med som frivillig i Kirkens SOS. Vi holder nemlig to kurs i høst - et på dagtid, og et på kveldstid. Velg det som passer best for deg! Kirkens SOS besvarer på landsbasis ca 500 henvendelser hvert døgn. Likevel er det 1 av 3 som ikke får svar. Vi trenger derfor nye frivillige - og kanskje er en av dem deg? Kontakt oss dersom du er interessert i å bli med på høstens kurs. Les mer her.

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare er et to-dagers-kurs som gir kompetanse til å oppdage signaler på selvmordstanker og gi førstehjelp ved selvmordsfare. Kurset er beregnet for hjelpere med ulik faglig bakgrunn som i sitt virke, enten frivillig eller profesjonelt, møter mennesker der selvmord kan være en del av bildet.​Vi har alle ansvar for å hjelpe når kriser rammer medmennesker. Førstehjelp ved selvmordsfare kan sammenlignes med akutt hjelp som alle bør kunne yte, ved for eksempel trafikkulykker. Det er en måte å redde liv på. Det er viktig at den som først kommer i kontakt med en person i selvmordsfare kan hjelpe.

Bli en bedre samtalepartner, gratis kurs på Gvarv

​Vanlige utfordringer i hverdagen gjør at mange trenger en god samtale. Kurset "God å snakke med" gir konkrete råd og tips om hvordan du kan bli en bedre samtalepartner i de ulike relasjonene du står i - på jobb, i fritid og blant familie og venner. Onsdag 29.januar kl 18.00-20.30 kan du bli med på gratis kurs på Gvarv.