Julegave fra Lions Club Skien

Lions Club Skien deler ut i år ut pengestøtte til lokalt humanitært arbeid, til tross for at årets julelotteri ble avlyst. Vi i Kirkens SOS er en av de heldige mottakerne. Tusen takk til Lions Club Skien.

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare

Kurset Førstehjelp ved selvmordsfare er et to-dagers-kurs som gir kompetanse til å oppdage signaler på selvmordstanker og gi førstehjelp ved selvmordsfare. Kurset er beregnet for hjelpere med ulik faglig bakgrunn som i sitt virke, enten frivillig eller profesjonelt, møter mennesker der selvmord kan være en del av bildet.​Vi har alle ansvar for å hjelpe når kriser rammer medmennesker. Førstehjelp ved selvmordsfare kan sammenlignes med akutt hjelp som alle bør kunne yte, ved for eksempel trafikkulykker. Det er en måte å redde liv på. Det er viktig at den som først kommer i kontakt med en person i selvmordsfare kan hjelpe.

Flere har blitt gode å snakke med

I løpet av høsten har Melle Aakenes, leder i Kirkens SOS Telemark, undervist God å snakke med kurs for ulike tilhørergrupper. Ansatte ved en av fylkets folkehøyskoler, konfirmantforeldre og flere andre deltagere har fått en to timers innføring i den gode samtalen. "God å snakke med" er et kort-kurs som gjør deg til en litt bedre samtalepartner, og gir deg konkrete råd og tips om hvordan du kan håndtere samtaler i ulike situasjoner.

Vi har flyttet!

Avdelingen vår i Skien har flyttet inn i nye lokaler. Vi er svært fornøyd med nye, flotte og tidsriktige lokaler som vi gleder oss over å presentere.